De perfecte locatie gevonden!?

Schets mogelijke woning De Downdriehoek

Deel dit bericht via sociale media

Misschien heeft U er al iets over gehoord, wij hadden de perfecte locatie voor het wooninitiatief voor onze bewoners gevonden! Een oude stolpboerderij van het Noord-Hollandse type gebouwd in 1849, gelegen aan de Randweg van Schagen in een woonwijk aan een autoluw weggetje en dicht bij het centrum van Schagen met diverse voorzieningen. De stolp was tot 1974 in het bezit van veeboeren en is daarin overgedragen aan de gemeente Schagen voor verhuur. De boerderij komt in de verkoop, dus gingen wij met de leden van het bestuur en de familieraad diverse malen naar de kijkdagen om de locatie en de boerderij te bewonderen.

Siem, onderdeel van de bouwcommissie, nam het voortouw en is met meerdere partijen aan de slag gegaan om het pand bouwkundig te bekijken en te onderzoeken of het financieel haalbaar is om de locatie bewoonbaar te maken voor onze bewoners. Hij heeft hierbij samen met GeO Architecten   een schets van de boerderij gemaakt en samen met aannemer Theo Wever het plan doorgerekend. Hierbij hebben zij ook rekening gehouden met verdere kosten voor sloop, welke werden berekend door Van der Bel Sloopwerken. Wij hebben ons voor het financiële gedeelte laten adviseren door Jan Steven van Dijk van Zorgerf Waarland, Janne van Excel van de Schadenberg Groep en Ruud Wiedijk van wooninitiatief de Rode Eenhoorn.

Ook is een mogelijke samenwerking besproken met Ieder Zijn Werk ambulante ondersteuning voor eventueel tijdelijk gebruik van de locatie voor dagbesteding en/of een klussenserviceteam.

Meerdere keren zijn wij met het bestuur en de bouwcommissie bij elkaar gekomen, steeds weer met meer informatie en telkens weer een stapje dichterbij om ons doel te realiseren. Wij hebben vanaf het begin af aan wel met elkaar afgesproken dat er twee scenario’s zijn:
1. We hebben half maart 2019 een oude boerderij waar we mee aan de slag moeten
2. We hebben geen boerderij, maar zijn wel een stap verder in ons leerproces en weten weer meer over de financiële mogelijkheden om een wooninitiatief te starten en wat daarbij komt kijken

Helaas, het is het laatste geworden. Bouwkundig zien wij zeker mogelijkheden en de locatie is perfect, maar financieel is het nu (nog) niet haalbaar. Wij laten het even op ons inwerken en gaan dan alle nieuwe informatie mee nemen in ons projectplan om ons op een andere locatie en investeerders te oriënteren.

Steunen.

Denkt u dat u iets voor ons kunt betekenen, bijvoorbeeld in de vorm van een investering of weet u voor ons een geschikte bouwlocatie? Dan horen we dat graag van u. U kunt hiervoor contact opnemen met info@downdriehoek.nl.

Wilt u ons steunen? Dat kan natuurlijk ook! Klik op de donatieknop op onze website www.downdriehoek.nl of maak uw bijdrage over naar NL11RABO0327528117 t.n.v. Stichting De Downdriehoek.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal ontvangt u onze nieuwsbrief digitaal in uw mailbox om zo alle ontwikkelingen te volgen van ons wooninitiatief

Andere berichten

Een dag met een gouden randje

Gisteren, zaterdag 23 september, was een dag met een gouden randje. Voor de ouders was het Winkelmadepark al redelijk bekend terrein maar, omdat er eerst

Wij zijn trots en blij!

Gisteren, donderdag 14 september, heeft het bestuur van de Downdriehoek een belangrijke stap gezet in de richting van ons doel. Samen met Wooncompagnie en PluZorg

Helpt u ons mee?

Wij zijn elke donateur enorm dankbaar. Samen met u kunnen wij de toekomstdroom voor onze jongeren realiseren. Een kleine bijdrage maakt al een groot verschil.

Duimen omhoog